×

Da li želiš da vidiš ponude za

Da li želiš da vidiš ponude za

Novosti

Besplatana ulaznica za muzej

Kako smo već neko vreme u izolaciji, većina naših planova je, nažalost, odloženo ili otkazano.
Prolećna sezona je najčešće rezervisana za kraća putovanja i obilaske svetskih metropola ali to sada nije moguće. Slažemo se da je prijatna prolećna atmosfera idealna za celodnevne šetnje i istraživanje gradova, razgledanje autentičnih znamenitosti, a svakako na "to do" listi za svako putovanje su muzeji.

Muzeji su ustanove gde se sakupljaju, čuvaju, istražuju i izlažu razna svedočanstva čoveka i njegovog postojanja od davnina pa do danas. Muzeji su otvoreni za javnost i pružaju priliku posetiocima da se upoznaju sa najstarijim i najautentičnijim primerima ljudskog postojanja i stvaranja. Kako su njihove izložbe dobile konkretniju formu, muzeje možemo podeliti na istorijske, pomorske, tehničke, umetničke, prirodnjačke, arheološke itd. Svaki od njih nam pruža mogućnost
da se do detalja upoznamo sa istorijom oblasti kojom se bave. Pored izložbenog dela, muzeji poseduju i prostorije namnjene za restauriranje eksponata, fotografsku laboratoriju, biblioteku i sl.

Online tour svetskih muzeja

Kako svi imamo ograničeno kretanje, a i nije preporučljivo boraviti na mestima gde ima više ljudi, mi smo se potrudili da muzeje dovedemo u vas dom.

Neki od najvećih svetskih muzeja su došli na sjajnu ideju! Naime, oni su iskoristili mogućnost savremene tehnologije na pravi način i omogućili svakom korisniku interneta da obiđe muzej iz svoje fotelje!
Zar ovo nije ono što nam je potrebno ovih dana? Savršeno!

Malo smo istraživali i za vas izdvojili neke od najzanimljivijih postavki muzeja širom sveta.

Naš prvi predlog bi svakako bio jedan od najvećih i najpoznatijih muzeja, a to je muzej Luvr. Luvr je simbol Pariza i u njemu se nalazi jedna od najpoznatijih slika na svetu – Mona Liza. Njihovu postavku možete pogledati OVDE.


Sledeći muzej po našem izboru bi bio muzej jednog od najpoznatijih holandskih slikara svih vremena, a to je Muzej Van Gog u Amsterdamu. Verujemo da ćete uživati u sjajnoj izložbi njegovih slika, pokušati da spoznate njegov život i šta je to imalo uticaja na njegova dela.
Zakoračite u ovaj muzej OVDE


Onda vas vodimo preko okeana u  Nacionalnu galeriju umetnosti u Vašingtonu. U kolekciji ovog muzeja se nalaze slike, fotografije, skulpture i umetnička dela koja prate razvoj umetnosti zapadnjačke kulture kroz istoriju.
Ovu sjajnu postavku možete pogledati OVDE

 

Što se tiče ruske kulture, tu je svakako nezaobilazni muzej Ermitaž u Sankt Peterburgu. Ovo je najpoznatiji, najlepši i najbogatiji muzej ljudske istorije i kulture. Nalazi se na reci Neva, a u više od 350 izložbenih sala postavljeno je 60000 eksponata.
Ovu svojevrsnu riznicu umetnosti i kulture možete posetiti klikom OVDE 



Poslednji na našoj listi, ali ne i manje važan, jeste Muzej umetnosti u Sao Paulu. Ovaj brazilski muzej je najvažnija zbirka umetnina Južne Amerike. Ono što ga razlikuje od drugih muzeja jeste to što su slike izložene tako da vam se čini da lebde u vazduhu.
Zavirite u ovu nesvakidašnju postavku OVDE 


Naravno da ovo nije sve!

Gradovi širom sveta su puni predivnih muzeja koji se bave različitim vrstama umetnosti i ljudskog stvaralaštva u raznim oblastima. Naš savet je da se udobno
smestite u svoju fotelju i samo jednim klikom posetite najzanimljivije muzeje! Verujemo da ćete bar na kratko da uspete da pobegnete od realnosti i prepustite se mogućnostima koje nam internet i savremene tehnologije pružaju! Na sledećem linku ćete pronaći i ostale internet prezentacije muzejskih postavki širom sveta:
OSTALE MUZEJSKE POSTAVKE

P.S. Ne zaboravite da podelite sa ostalima utiske i šta je to što se vama najviše dopalo u komentarima ispod teksta. Uživajte!







Vrati se na sve Novosti

  • О NAMA
    Naš tim radi na odabiru najpovoljnijih i najboljih ponuda za tebe. Iza nas stoji višegodišnji rad i iskustvo od 12 godina.
  • KAKO KUPITI
    Tri koraka do kupovine: Klikni na “Stavi u Korpu” - izaberi način plaćanja - izvrši uplatu i kupon te čeka na email.
  • PARTNERI
    Otvorite nalog i jednostavno pratite svoje ponude, aktivirajte nove ponude i kontaktirajte nas iz Kabineta Partnera.
  • PODRŠKA
    Možeš nas kontaktirati putem chata na sajtu, društvenih mreža, emaila i telefona. Uvek smo tu za tebe.
Grupovina.rs koristi kolačiće (cookie) kako bi ti pružio bolje korisničko iskustvo. Postavke kolačića možeš kontrolisati I menjati u svom web pretraživaču. Detaljnije informacije možeš pronaći u našim Uslovima korišćenja. Klikom na “OK” slažeš se sa korišćenjem kolačića i uslovima korišćenja sajta.