×

Da li želiš da vidiš ponude za

Da li želiš da vidiš ponude za

Novosti

Napravi sam sredstvo za dezinfekciju

Prirodna sredstva za dezinfekciju i čišćenje doma

Pošto nam je aktuelna situacija izolacije usled vanrednog stanja I Korona virusa nametnula činjenicu da više vremena provodimo u kući, povedimo malo više računa o čistoći i dezinfekciji prostora u kome se nalazimo.

Znamo koliko je teško ovih dana nabaviti sredstva za dezinfekciju i zato imamo za vas nekoliko praktičnih saveta kako da sami napravite sredstva za čišćenje i dezinfekciju različitih površina i materijala.

Predstavljamo nekoliko receptura neophodnih svakom od nas, a posebno su korisne sada kada smo suočeni sa borbom protiv Korona virusa:

 

Sredstvo za dezinfekciju ruku

  • 2/3 šolje medicinskog alkohola (apoteke 70%) – može I Vodka
  • 1/3 šolje gela aloe vera
  • nekoliko kapi eteričnog ulja (lavanda, ruzmarin)
*** Čišćenje ruku sredstvima za dezinfekciju nije isto što i pranje ruku sapunom, zato obavezno i što češće perite ruke toplom vodom i sapunom bez obzira što koristite sredstva za dezinfekciju.


 

Dezinfekcija prostora

  • 1/3 medicinskog alkohola 
  • 2/3 destilovane vode
  • 10-15 kapi eteričnog ulja

Dezinfekcija odeće

  • pranje veša na temperaturama višim od 40 stepeni. 
  • Ukoliko je u pitanju tkanina kojoj ne pogoduje ta tempreatura, obavezno koristite dezinfekcione preparate uz prašak za veš
  • Sirće može da posluzi kao dezinfekciono sredstvo, zato se preporučuje dodavanje male šoljice sirćeta pri pranju veša 

Prirodana sredstva za čišćenja kuće

Ovo su prozvodi koji se  mogu naći u skoro svakoj kući, a njihvom kombinacijom i promenljivim razmerama možete napraviti efikasna i prirodna sredstva za odstranjivanje nečistoća svih mesta u kući.

  • Alkohol (70%) je najbolje sredstvo za dezinfekciju, kao i Borna kiselina (Acidi borici – 3%)
  • Soda bikarbona može da se koristi kao omekšivač za rublje, poliranje metalnih površina, odstranjivać neugodnih mirisa, čišćenje odvoda i wc-a...
  • Sirće je pogodno za čišćenje svih vrsta površina, odstranjivanja plesni, kao omekšivač rublja, a otklanja i neugodne mirise nakon što izvetri miris samog sirćeta...
  • Limunov sok je odličan za uklanjanje mrlja i neugodnih mirisa, kao i za pranje stakla...
  • Kao I sastojci poput hidrogen – peroksida, kukuruznog skroba, praška za pecivo...

Ovo su samo neki od proizvoda koji su nam na dohvat ruke u ostavi, kuhinjskom ormariću ili kupatilu, a čijom kombinacijom dobijamo sjajno, potpuno prirodno sredstvo za čišćenje površina i materijala. 

Evo I nekoliko saveta:

1.    Za odstranjivanje tvrdokornih masnih naslaga u rerni, mikrotalasnoj pećnici ili na šporetu može da se koristi alkoholno sirće u kombinaciji sa toplom vodom ili gušća pasta napravljena od sode bikarbone i tople vode koja je stavlja da deluje na mrlje oko 30 minuta.

2.    Ako vam se u kuvalu nakupilo puno kamenca, slobodno sipajte prst alkoholnog sirćeta i uključite da provri. Ako se nakupilo više kamenca, slobodno ponovite postupak nekoliko puta i sav kamenac će biti odstranjen. Sirće pomešano sa vrućom vodom može odstraniti kamenac i na drugim površinama, bez oštećenja.

3.    Mešavinom alkoholnog sirćeta, vruće vode, nekoliko kapi eteričnog ulja i ekološkog sredstva za pranje sudova, možete imati univerzalno sredstvo za pranje svih prostorija u kući.

    

Probajte da napravite svoje sredstvo, za čišćenje, kuća će vam biti cakum – pakum, a budžet namenjen za kupovinu ove vrste proizvoda u prodavnici, sačuvan!


P.S. Tokom čišćenja obavezno koristite gumene rukavice i zaštitnu masku. Ukoliko niste uspeli da nabavite masku, pogledajte našu ponudu za pamučnu masku za višekratnu upotrebu.





Vrati se na sve Novosti

  • О NAMA
    Naš tim radi na odabiru najpovoljnijih i najboljih ponuda za tebe. Iza nas stoji višegodišnji rad i iskustvo od 12 godina.
  • KAKO KUPITI
    Tri koraka do kupovine: Klikni na “Stavi u Korpu” - izaberi način plaćanja - izvrši uplatu i kupon te čeka na email.
  • PARTNERI
    Otvorite nalog i jednostavno pratite svoje ponude, aktivirajte nove ponude i kontaktirajte nas iz Kabineta Partnera.
  • PODRŠKA
    Možeš nas kontaktirati putem chata na sajtu, društvenih mreža, emaila i telefona. Uvek smo tu za tebe.
Grupovina.rs koristi kolačiće (cookie) kako bi ti pružio bolje korisničko iskustvo. Postavke kolačića možeš kontrolisati I menjati u svom web pretraživaču. Detaljnije informacije možeš pronaći u našim Uslovima korišćenja. Klikom na “OK” slažeš se sa korišćenjem kolačića i uslovima korišćenja sajta.